perjantaina, helmikuuta 01, 2008

Ko Samui

Taalla paistuu! Tama ja edellinen paiva on ollut varmasti reissun kuumimpia, joten dehydraation estaminen on ollut aikaisempaa tarkeampi muistaa. Voitanee myoskin sanoa, etta nyt alkaa olemaan palanut jokainen iholantti, joka auringolle on jossain vaiheessa altistunut:D Kuumuudesta huolimatta yritetaan summata Samuin saari ja samalla Siaminlahden kokemukset.

Tistaina siis jatettiin jaahyvaiset Ko Phanganille ja suunnattiin sen isoveljelle etelaan. Satamassa minibussiin ahtautui meidan lisaksi jo Phanganilta tutut kolme brittihemmoa, aasialainen jaba ja kolme ruotsalaista. Pomppuinen kyyti alkoi jo kymmenen minuutin jalkeen tuntua kivasti vatsanpohjalla, mutta paastiin ensimmaiselle etapille, eli lentokentalle, johon aasian dude pudotettiin. Tassa vaiheessa alkoikin sitten selvita, ettei kuskilla ollut hirveasti aavistusta, missa brittien ilmoittama majoitus sijaitsee. Kuitenkin aivan sattumalta (yeah right) kuski tiesikin yhden hanen "kaverin", jolla lahtisi majoitus halvalla. No, aikamme pyorittiin jossain Chawengin liepeilla, kunne brittijabat suostuivat tarjottuun majoitukseen, ainakin yhdeksi yoksi. Tieda sitten oliko se osoite alunperin kuitenkaan kuljettajalta hukassa... ;) Itse paastin omille mestoille vaivatta, eli tohon Lamain ja Chawengin valimaastoon.

Seuraavana paivana sitten jannittikin jo hieman. Koska Ko Phanganilla maksettiin joku torkyhinta kiertoajelusta mestoilla, niin paatettiin vihdoinkin vuokrata skootteri. Kuitenkin jo 10 minuutin ajelun jalkeen huomasi, etta kuumottelu oli taysin turhaa. Painvastoin, autojen ja mopojen seassa kurvailu "hieman" joustavien liikennesaantojen vallitessa oli ihan hauskaa.
Koroteltiin etelakarjen kautta kohti Nathonia, kun huomattiin tienviitta lahistolla sijaitsevalle vesiputoukselle. Siella odottikin n. 45 minuutin mittainen haikkaus pikkupolkua pitkin keskelle ryteikkoa. Usko meinasi jo valilla loppua, mutta kun mestoille paastiin niin voi loiri. Paikka oli todella kaunis ja rauhallinen ja putous komea (varsinkin verrattuna Phanganin putoukseen...). Ylhaalta saapuikin sitten pariskunta, joilta kuultiin, etta putouksen juurelle paasee uimaan. Kiivettiin sitten sinne ja ei voinut kylla kun ihmetella, mista sita ittensa voi loytaa. Siina sitten uitiin ja otettiin pakolliset posekuvat. Mahtava kokemus, helposti menee ehka jopa ykkoseksi tahan mennessa taalla.

Seuraavana paivana kaytiin Chawengissa sijaitsevassa Big C - ostoskeskuksessa pallistelemassa. Kaikenlaista tilpehoorikauppa riitti, ylakerran marketti oli taas verrattavissa Suomen Robbari-Hong Kong - ketjuihin. Ei sielta sitten yllattaen mitaan meikalle loytynyt:) Torstai meni lahinna lohotessa, illalla meinattiin lahtea baariin mutta tyydyttiin sitten kattomaan telkusta Mask of Zorroa, kun sellainenkin sattuu tossa bungiksessa olemaan. Yeah, it sounds boring!:D Mut ehka ihan hyva viettaa valista koti-iltaa.

En oo jaksanu tan reissun aikana narista juuri mistaan, eika oo ollut kylla tarvettakaan, mutta Samuin jalkeen tuntuu, etta on pakko edes vahan avautua. Kun Taolla nautittiin upeista koralleista ja lungista rannasta, seka Phanganilla letkeesta meiningista ja hengesta, tulee taalla ajoittain pieni ahdistus paalle. Turismia on nahty joka paikassa aikaisemminkin, mika oli odotettavissa, mutta taalla se puskee jotenkin liikaa paalle. Liikaa elakelaisia, liikaa liikennetta, liikaa harvaavia silkkikauppiaita.. you name it.
Mut dissailut sikseen, Samui on kaunis ja mukava saari, mutta henk. koht. otan varmaan seuraavalla reissulla botskin suoraan Phanganilta Surat Thaniin. Ja kylla ma taalla mielummin oon ku rantasateessa!;)

Kuukausi vaihtui ja niin kaantyy myos meidan reissujuna kotio kohti, eli puolessa valissa ollaan. Viimoset kaks viikkoa todennakoisesti menee siis Krabin huudeilla, minne huomenna suunnataan. Siaminlahdelta taalta tahan.

PS. Kuvat jai nyt laittamatta, kun tan nettimestan "high speed adsl" olikin taas mita oli:)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

sit ku jäbä tänne suomen maisemii palailee ni pakko ottaa joku ilta ne kuvat syynäyksee vaik meikän kämpil, tietty kepityksen lomassa...saat aiheuttaa miulle vitutuksen iha luvalla :D

obiwan kirjoitti...

No tietty, kyllaha noita ruutuja on taalta kertyny iha kiitettavasti!