lauantaina, helmikuuta 02, 2008

Krabi town

Tanaan oli matkustuspaiva Samuilta takaisin mantereelle ja joutui taas toteamaan, etta pirunmoisia koijaajia ja kusettajia taalla riittaa, mita tulee matkustukseen. Ensinnakin, meidan laivan piti menna Surat Thaniin asti (varmistin sen n. viisi kertaa lipunmyyjalta laiturilla), josta olisi helppo jatkaa Krabia kohti. No, botski pysahtyi sitten kaikesta huolimatta Don Sakin satamaan, n. 70 km Surat Thanista. Ei muuta kun minivaniin ja kohti Suratia, huoh. Siella sitten pysahdyttiin mukamas viralliselle bussiterminaalille, josta paasisi Krabia kohti. No sehan oli yllattaen vain paikallinen matkatoimisto kadun reunassa. Kuitenkin minidosa lahti samantien ja hinta oli kohtuullinen, joten otettiin liput, kun viela luvattiin kyyti Krabin keskustaan. Kahden tunnin matka sujuikin hyvin muutaman vanhemman britin ja sveitsilaisen jaban kanssa.

Perilla sitten alkoikin taas valjeta sama vitun kaava. Meidat dropattiin 9 faking kilometria Krabin kaupungin keskustasta, taas jonkun matkatoimiston eteen. Britit alkoivat tassa vaiheessa soittaa aika aanekkaasti suutaan, mutta itse tajuttiin, etta tilanteelle tuskin voi mitaan ja arjyminen vaan pahentaisi asiaa (koska aasialaiset eivat tunnetusti tykkaa ylimalkaisesta tunteiden nayttamisesta, minka te kaikki toki jo tiesitte...) Onneksi sveitsijaba tajusi tilanteen ja tilattiin akkia sangthaew kohti keskustaa. Matkalla aija paljastuikin vanhaksi Thaimaa-konkariksi ja fiilis oli taas rauhoittunut.

Meinattiin aluksi paukkia suoraan Railaylle Krabista veneella, mutta kello oli jo sen verran, etta paatettiin jaada yhdeksi yoksi tanne kaupunkiin. Bongattiin mukava guesthouse tasta laiturin lahelta ja huomenna siis kohti Rai Leh Eastia.

Tasta lahtien kylla mennaan valtion kulkuneuvoilla. Fuck the Thai tourism agencies! :)

Ei kommentteja: