keskiviikkona, helmikuuta 13, 2008

Trang - Bangkok

Taaskin aika haikeilla fiiliksilla jatettiin Ko Lanta taaksemme ja aloitettiin matka Trangin kaupunkiin. Sinne, n. 1000 km paahan Bangkokista, paattyisi myos kaytannossa meidan Thaimaan turnee, koska sielta oli maara hypata junaan 15 tunniksi, takaisin kohti Enkelten kaupunkia.

Matka alkoi taas ah, niin ihanalla minibussikyydilla, joka kaiken lisaksi lahti 1,5 tuntia myohassa. Kuskimme, intiaaninimeltaan Ajaa kuin vitun kaheli paasteli etelaisen Krabin pikkuteita sellaisella intensiteetilla, etta allekirjoittaneella oli lahella sulkijalihas loystya. Hommaa ei yhtaan helpottanut se, etta meille kavi jalleen ns. "thaimaalaiset", eli kyytiin oli buukattu kolme ihmista liikaa. Sitten jaettiin takapenkki neljastaan Hannan, yhden thaikun ja yhden ranskalaisen kanssa. Nelostielle paastyamme kaahaus hieman helpotti, vaikkakin kuski oli vakaasti paattanyt, etta joka ikisesta autosta oli paastava ohi, liikennetilanteesta huolimatta.

Paastin kuitenkin ehjana Trangiin ja aikaakin junan lahtoon oli reilusti. Vetaistiin safkat ja hypattiin jo laiturilla odottelevaan Bangkokin stogeen. Matka alkoi varsin leppoisasti; meidan hyttikavereina oli kaksi vanhempaa ja tosi ystavallista thaimaalaisnaista. Yhteista kielta ei ollut, joten naytettiin Hannan fraasisanakirjasta lauseita, joita yritettiin sitten apinoida. Jokainen keskustelu paatyikin yleensa naurunremakkaan ja hauskaa oli. Mamat tarjosivat myos hedelmia ja muita herkkuja, harmiksemme meilla ei ollut sipseja tai purkkaa kummempia vastalahjoja. Seiskalta konnari pisti patjoille lakanat ja peitot kuosiin, jolloin matkakaverimme iskivat samantien maaten. Itse viela latkittiin vahan aikaa korttia, ennen kun kaytiin myos nukkumaan. Tai no, miten siina nyt nukuttua sai. Valilla juna kulki tosi smoothisti, mutta valilla stoge tarisi ja kolisi niin kovin, etta alkoi epailemaan, mennaanko nyt kiskoilla vai soralla:D Unet jaivat siis vahaisiksi, mutta matka jatkui...

No, eihan me mihinkaan Bangkokiin asti paasty. Kuuden aikaan aamulla juna stoppasi ja konnarit potkivat kaikki ylos ja ulos asemalaiturille. Asema sijaitsi Ratchaburissa, n. 100 km paakaupungista ja pysahdyksen syy oli seiskavaunun rikkinainen pyora, letku tms. joten vaunu piti irroittaa muusta junasta. No, arvaatte varmaan missa vaunussa meidan paikat sijaitsivat. Ei jumalauta. Hetken venailun jalkeen meidat ahdettiin siisteihin, BKS:n eli valtion air-con busseihin loppumatkan taittamista varten. Ja hyva niin. Jos tarjolla olisi ollut minibussi, olisin todennakoisesti ampunut jotakuta ja kavellyt Bangkokiin.

Meilla on kylla ollut vitun loistava saka kulkupelien suhteen taalla:D Tuntuu etta lahes jokainen yli kahden tunnin matka on kussut jollain tavalla. Onko tama tuttua myos muille Thaimaan reissareille, vai onko meilla vain tavallista surkeampi tuuri?

No, tanne kuitenki paastiin ja kokemusta rikkaampana:) Pari paivaa menee siis BKK:ssa ja ylihuomenna pitaisi sitten palata kylmaan Suomeen, nyyh:(

Ei kommentteja: