tiistaina, tammikuuta 22, 2008

BKK - Chumphon - Ko Tao

Taysikuu mollotti kun bussikuski jollotti kaasu pohjassa yon lapi etelaan, kohti Chumphonin satamakaupunkia. Kolmen aikaan hypattiin ulos ja venattiin nelisen tuntia lauttaa. Seiskalta botski sitten saapuikin ja edessa oli viela vajaa kolme tuntia veneilya. Yllattaen en saanut bussissa unta, joten tassa vaiheessa suoraan sanottuna vitutti jo aika rankasti. Lautalla pauhasi joku shaibaleffa taysilla ja ilmastointi puhalsi suoraan naamaan.

Kun sitten horisontissa alkoi nakya saaren tapaista maisemaa, niin mieli taas virkistyi. Tuntui jotenkin pohkolta katella lautalta edessa nousevia Taon vuoria. Siina se nyt sitten oli, mesta jota oli miljoonat kerrat kytanny Google Earthilla ja ties milla sivuilla.

Majoituttiin tanne Chalok Baan Kaon lahdelle ja voi loiri. Mesta on kieltamatta Kreetan kaltaisissa lomakohteissa matkanneelle reissarille aika alyton paratiisi. Taa on nyt toinen ilta taalla, ei olla tehty oikeestaan mitaan, mutta ei taalla aika silti pitkaksi kay. Sita vaan kavelee rannalla, kay oluella, makoilee, kattelee auringonlaskua ja illemmalla tahtia ja kuuta... Perfect.

Huomen aamuna tosin pitas vaantaytya puol ysilta ylos ja suunnistaa kohti satamaa, josta lahdetaan veneella hyville snorklausmestoille. Sukellusta ei talla kertaa tultu harrastamaan, mika ei sinansa haittaa yhtaan. On taalla muutenkin kivaa.

PS. Ollu kurkku vahan kipeena tanaan, toivottavasti ei aidy pahemmaksi kun muutenkin ollaan saastytty pahimmilta Bangkok-bellyilta ynna muilta. Todennakoisesti taa johtuu siita lauttamatkan ilmastoinnista, joka oli ilmeisesti saadetty asentoon "hell freezes over"...

Ei kommentteja: